Zdravo in dostopno

Avgusta 2013 smo se prijavili na razpis Ministrstva za Zdravje s projektom: Zdrava in dostopna hrana za socialno ogrožene skupine.

O PROJEKTU

Projekt je namenjen različnim skupinam; 

socialno ogroženi, materinski domovi, varne hiše, azilanti, brezdomci…

Namen projekta je omogočiti izključenim skupinam teoretične in praktične informacije na temo priprave okusnih, zdravih in (čim bolj) ekonomičnih obrokov.
Do konca leta 2014 smoizvajali brezplačne delavnice z osnovami zdrave prehrane, primeri izdelave obrokov ter (brezplačno) brošuro. 

Pripraviti želimo recepte, ki bodo služili kot ideje kako lahko s tanko denarnico pripraviš zdrav obrok iz lokalno pridelane zelenjave in sadja

  • Vsak lahko pomaga

  • Navodila

  • Smernica

  • Oddaj recept

  • Kontakt

Z idejo lahko pomaga vsakdo s tem da nam pošlje recept (če se le da, najbolje s sliko). Vse recepte bomo objavili na posebni spletni strani, ki bo javnega značaja. V kolikor se vam utrne kakršnakoli ideja v zvezi s projektom vas prosimo, da nas kontaktirate. Informacije so pravzaprav dobrodošle in namenjene celotnemu slovenskemu prebivalstvu.

Še vedno zbiramo recepte, (za brošuro ter za spletno aplikacijo) katere bomo pregledali, potrdili in/ali dopolnili. Pri tem nam pomagajo certificirani nutricioniski Mojca CepušMaja Jeereb.

Pozivamo vas, da pomagate socialno ogroženim s svojimi idejami in preprosto oddate svojo idejo. Obrazec za oddajo recepta se nahaja v desnem zavihku ‘Oddaj recept’.

Zbiramo tudi koristne informacije, ki jih želimo objaviti.
Koristne informacije (za celotno slovenijo) bodo vsebovale:
– kje lahko kupujemo najceneje slovensko sadje in zelenjavo
– katere zdrave sestavine se lahko kupi kje najceneje
– kje je možen nakup najcenejših oreščkov  (vseh vrst)