Kucha Časti

Socialno-kulinarični koncept, kot plod sodelovanja družbeno odgovornih organizacij.

o projektu

Za kaj gre?

V osnovi pripravljamo kulinarične dogodke, kjer bo volk sit in koza cela, saj bodo naše skupne brigade pripravile jedi za goste kulinaričnih dogodkov, na katerem se bodo zbrala sredstva – s katerimi se bo enaka količino sveže pripravljenih zdravih obrokov razvozila socialno ogroženim družinam in posameznikom v Ljubljani.

Kdo sodeluje

Projekt pripravljamo znotraj projekta KUCHA,
ki ga razvijamo skupaj s S.U.R.F. Inštitutom.

Izvedbo projekta pripravljamo, v sodelovanju z vladnimi in nevladnimi organizacijami.

Presežki hrane

Ljudje 1/3 vse pridelane hrane na svetu zavržemo in to večinoma neoporečne, užitne hrane. Lahko, da gre za presežek pridelka kmetov ali stranski izdelek produkcije kakšne surovine, za katere industrija še nima rešitve. Tudi hrana, ki je tik pred iztekom roka ali takšna, ki je ravno prav zrela za zaužitje, vendar pa jo trgovine klasificirajo kot prezrelo. Morda pa samo ni dovolj estetska za trgovinske police.

V projekt želimo vključevati čim večji odstotek presežkov.

Cilj projekta

Z jesenjo 2018 smo začeli serijo kulinaričnih dogodkov, ki bodo vodili k pripravi trajnega  projekta.

Cilj, ki smo si ga zadali je razvoj projekta, kjer nameravamo urediti kuhinjo z infrastrukturo, ki bo iz presežkov hrane pripravila in delila 200 svežih in zdravih obrokov dnevno za socialno ogrožene skupine v Ljubljani.

Prejemniki obrokov

Prejemniki obrokov so socialno ogrožene družine in posamezniki, romske skupine, begunci …

V sodelovanju z CSD enotami Ljubljana ter NVO-ji; Slovenska Filantorpija, ZPM, Krog 9, Materinski dom LJ, Varna hiša Stigma, želimo dostavljati sveže obroke skupinam, ki imajo težave z giblivostjo, pripravo zdravih in svežih obrokov oz. enostavno nimajo dovolj za reden topli obrok.

Cilj projekta

Z jesenjo 2018 smo začeli serijo kulinaričnih dogodkov, ki bodo vodili k pripravi trajnega  projekta.

Cilj, ki smo si ga zadali je razvoj projekta, kjer nameravamo urediti kuhinjo z infrastrukturo, ki bo iz presežkov hrane pripravila in delila 200 svežih in zdravih obrokov dnevno za socialno ogrožene skupine v Ljubljani.

ŠIRIMO MREŽO

Podpora projektu

Iščemo partnerje za izvedbo projekta, kot so partnerji z dobavo presežkov, ter pokrovitelji dogodkov.

Zbiramo prostovoljce, ki bi pomagali pri pripravi obrokov in pri deljenju obrokov socialno ogroženim skupinam